FR - NL

Kleurslagen

Blauw koperhalzig

Grote hoenders: erkende kleurslag - Kriel: niet erkende kleurslag.Haan:


Kop: koper.
Hals- en zadelbehang: koper, elke veer voorzien van een duidelijke blauwe schachtstreep die niet tot de veerpunt mag doorlopen.
Rug: koper.
Schouders: rood mahonie.
Overige gevederte: helder blauw, zo gelijkmatig mogelijk. De veren van de voorzijde van de hals mogen koper zoming vertonen tot aan de onderzijde van het halsbehang. Vooral op de borst en het vleugeldek vertonen de veren vaak een fijne iets donkerdere veerrand (optische zoming).
Donskleur: bleek blauwgrijs
De koper gedeelten zijn een tint minder warm dan bij zwart koperhalzig.Hen:


Kop: koper.
Halskraag: koper, elke veer voorzien van een duidelijke blauwe schachtstreep die niet tot de veerpunt mag doorlopen.
Overige gevederte: helder blauw, zo gelijkmatig mogelijk. De veren van de voorzijde van de hals mogen koper zoming vertonen tot aan de onderzijde van de halskraag. Vooral op de borst en het vleugeldek vertonen de veren vaak een fijne iets donkerdere veerrand (optische zoming).
Donskleur: bleek blauwgrijs
De koper gedeelten zijn een tint minder warm dan bij zwart koperhalzig.Snavel:

donker hoornkleurig.Loopbenen en zolen:

witroze tot grijsachtig.Fouten:

onvoldoende of doorslaande schachtstreeptekening; te bleke of te rode sierbevedering bij de haan; te bleke of te rode halskraag bij de hen; borstzoming; roestige, ongelijkmatige of te donkere blauwe grondkleur.Informatiebron: Standaard hoenders & krielen 2012 - Belgische rassenHaan blauw koperhalzig Hen blauw koperhalzig Kuiken blauw koperhalzig


GR : erkende kleurslag bij de grote Marans.
Kr : erkende kleurslag bij de Maranskrielen.